Fanlı Konvektörler

LC110
STEKON yer tipi konvektörler, geniş dış cam yüzeylerinin olduğu ortamlarda yüksek termal konfor şartları sağlamak için tasarlanmıştır. Bu konfor, soğuk cam yüzeylerinin ön tarafında oluşturulan termal perde ile sağlanır. Aynı zamanda cam yüzey üzerinde olası bir yoğuşma problemini de önler. Konvektörler, sıcak su  aynaklı ısı değişimi ile sıcak hava sirkülasyonunu, fan destekli veya doğal konveksiyonlu olarak sağlarlar.

LC serisi fanlı konvektörler 24V DC güvenli voltaj ile çalışırlar. Entegre EC fanlar çok düşük enerji tüketimine sahip olup ortamın sıcaklık değerine göre termostattan veya bina otomasyonundan aldığı bilgi ile kendi hızını ayarlar. 0-10V giriş sinyaline  uygundur.

Smartstep Selection ile tüm ürün seçimlerini hızlı ve kolay bir biçimde yaparken oluşturduğunuz projelerin teknik çıktılarını tek bir tuşla yazdırabilirsiniz.
LC110
LC110 240

Genişlik Opsiyonları : 200mm – 240mm – 300mm

STEKON Yer Konvektörleri 1
STEKON Yer Konvektörleri 2
STEKON Yer Konvektörleri 5
STEKON Yer Konvektörleri 8
STEKON Yer Konvektörleri 6
STEKON Yer Konvektörleri 4
STEKON Yer Konvektörleri 9
STEKON Yer Konvektörleri 7
STEKON Yer Konvektörleri 3
20190807_1sada55718 (2)

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Sipariş adedinize göre değişmekle birlikte ortalama 3-4 hafta içerisinde teslim edilmektedir.

İstanbul Esenyurt fabrikamızdan teslim alabilirsiniz veya talep ederseniz ücreti karşılığı nakliye tarafımızdan yapılıp adresinize teslim edilebilir.

Konvektörlerin garanti süresi 2 yıldır.

Evet, kullanabilirsiniz. Klasik radyatörler gibi konvektörler de sıcak su sağladığınız kombi, kazan, merkezi sistem gibi cihazlarla birlikte kullanıma uygundur.

Konvektörler cam önünde; şap içinde veya yükseltilmiş döşemede kullanılırlar.

  • Şap dökülmeden uygun ölçülerde bırakılan kanallar içerisine veya mevcut şap var ise kırılarak açılan kanallar içerisine uygun yükseklikte cihazlar yerleştirilir.
  • Bu kanalların ölçü sınırları konvektör kenarlarından min. 2 cm daha fazla olmalıdır.
  • Yükseklik ayar vidaları ile terazilemesi yapıldıktan sonra yere sabitlenir.
  • Su bağlantıları esnek hortumlar yardımı ile cihaz içi serpantine bağlanır.
  • Elektrik bağlantıları tarif edildiği şekilde yapılır.
  • Daha sonra beton içerisinde kalacak şekilde  konulduğu kanal çevresine şap dökülür.
  • Parke, halı, mermer gibi döşeme yüksekliği dikkate alınarak şap yüksekliği belirlenir.
  • İnce işler tamamlandıktan sonra cihaz üzerindeki koruma levhası çıkartılarak cihaz yanında gönderilen dekoratif menfez cihaz üzerine serilir.

Konvektörlerin su bağlantıları, siparişte aksi belirtilmediği sürece sol taraftandır (oda içerinden cihaza bakıldığı şekliyle). Tıpkı radyatör bağlantıları gibi döşeme altından gelen sıcak su giriş ve çıkış boruları konvektör içerisindeki serpantine esnek hortumlar yardımı ile bağlanır.

Su bağlantıları konvektörün kısa kenarından veya uzun kenarından yapılabilir özelliktedir.

Fansız konvektörleri çalıştırmak için su bağlantılarının yapılmış olması yeterlidir. Eğer istenirse cihaz içerine veya kollektör üzerine açma/kapama vanası konularak oda termostatı bağlantısı ile cihaza lokal olarak açma/kapama yapılabilir. Ya da kombi kazan gibi sıcak su sistemi komple kapatılarak (elektrotermik vana kullanmadan) kullanılan tüm konvektörlere aynı anda açma/kapama yapılabilir.

Fanlı konvektörleri çalıştırmak için su bağlantılarının yanında trafodan sağlanan 24V güç bağlantısı ve oda termostatından sağlanan 0-10V kontrol sinyali gereklidir. Bu da uygun trafo ve termostata ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Talep edilirse elektrotermik vana kullanımı da uygundur.

Konvektörlerde termostatik vana kullanımı uygun değildir.

Stekon konvektörler güvenli voltaj 24V DC ile çalışmaktadır. Su kaçağı riskinde ve ev ofis ortamında cihaz içi müdahalelerde herhangi bir ölüm riski yaratmayacak voltaj, bu cihazlar için en ideal çalışma voltajıdır.

Stekon yer konvekörlerinde kullanılan fanlar, devir sayıları ile bu sistemler için geliştirilmiş, oransal hız kontrolü yapabilen yüksek teknolojili EC motorlu fanlardır.

En yüksek devirde dahi minimum gürültü değerlerine sahip yer konvektörleri, 1metre uzunluğunda  25 – 32 dBA aralığında gürültü değerlerine sahiptir.

30 dBA : Kütüphane ortamı, hafif fısıltı değeridir.

Kullanım şekline göre değişkenlik gösterebildiği gibi en uygun kullanım yeri cam önleridir. Konvektörler cam önlerinde sıcak hava perdesi oluşturarak soğuk hava düşmesi ve soğuk radyasyon etkilerini ortadan kaldırır. Cam manzarasını bloke etmeden konforlu bir ısıtma sağlar.

En doğru ısıtıcı lokasyonu cam önleridir, çünkü en fazla ısı kaybı cam yüzeylerden olmaktadır. Son zamanlarda ciddi bir şekilde artan tavandan yere kadar olan camların ev, ofis gibi modern mekanlarda kullanımı radyatörlerin faklı cephe duvarlarda kullanımını mecbur kılmıştır. Bu da verimsiz bir ısıtma demektir.

Yer konvektörleri cam manzarasını etkilemeden döşeme içinde zemine sıfır kullanımları, dekoratif ve şık görünümleri, en önemlisi verimli ısıtma ve cam önü konforunu sağlamaları nedeniyle radyatörlerin yerini yavaş yavaş bırakacakları modern ısıtma sistemleri halini almıştır.

Evet, akıllı ev sitemleri ile tam entegre olup ayarladığınız ortam sıcaklığına göre vana ve fan hız kontrolünü yapabilir. Uzaktan cep telefonu ile erişim mümkün hale gelebilir. Entegrasyon için mühendislerimizden teknik destek alınması gerekmektedir.

Stekon yer konvektörleri diğer markalardan farklı, hem dayanım hem de estetik olarak geliştirilmiş kendi üretimi dekoratif menfez kullanmaktadır. Bu menfez aluminyum veya bronz eloksal olarak sağlanabildiği gibi zemin döşemenize veya doğramalarınıza tam uyacak şekilde istenen renkte fırın boyalı tedarik edilebilirler.

Fanlı ve fansız konvektörlerde bakım sadece toz almaktan ibarettir. Cihaz üzerindeki menfez kaldırılarak elektrik süpürgesi ile toz ve pislikler periyodik olarak temizlenmelidir. Bu temizlik cihazın verimliliğini de artırır.

Bu cihazdan bağımsız olarak bütün ısıtıcıların sebep olduğu bir durumdur. Nem oranları radyatör veya klima ile ısıtılan bir ortamdan farklı değildir.

Stekon fan debileri konvektörler için optimize edildiğinden toz kaldırma problemi bu cihazlarda minimize edilmiştir. Periyodik bakımları yapıldığı müddetçe hiçbir toz sirkülasyonu problemi yaşanmaz.

Her iç ortamın şartlarına bağlı olarak faklı ısıtma ihtiyaçları vardır. Bu ısıtma kapasiteleri belirlendikten sonra odanıza seçtiğiniz cihazın ısıtma kapasitelerini smartstep selection programından hesaplatıp uygunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Diğer bir limitiniz şap yüksekliğinizdir. Mevcut şap yüksekliğine bağlı olarak seçeceğiniz konvektörün yüksekliğini belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonra kapasite kontrolünü seçtiğiniz modele göre yaparak uygunluğunu teyid etmelisiniz.

Cam uzunluğunuz kadar konvektör uzunluğu kullanılması önerilmektedir.